ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI

"Okumak Kanatlandırır"  Ödüllü kitap okuma yarışması başlıyor. Okunacak kitaplar, sınav tarihleri ve ödüller için şartnameyi inceleyebilirsiniz.

08.03.2022 1906

ALİ GALİP ÇALIK  İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ARASI  "OKUMAK KANATLANDIRIR" PROJESİ KAPSAMINDA YAPILACAK YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM

Ali  Galip Çalık İlkokulu Müdürlüğü

YARIŞMANIN KONUSU

"Okumak Kanatlandırır" Kitap Okuma Yarışması

YARIŞMANIN AMACI

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve öğrencilerimizi birer kitap sevdalısı haline getirmek, okuma alışkanlığı olan, okuduğunu anlayabilen, yorumlayabilen, muhakeme edebilen, okudukça farklı düşünme, farklı bakma, farklı görme becerilerini geliştiren ve kitap okuyan birey farkındalığını topluma da gösterebilen ve yansıtabilen bireyler yetiştirmektir.

YARIŞMANIN DAYANAĞI

Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği-Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği

KATILIMCILAR

Ali Galip Çalık İlkokulu 1,2,3,4.sınıf öğrencilerinin katılımı sağlanacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ

YARIŞMA TARİH ve SAATLERİ:

Ekler kısmında kitap adı sınıf seviyeleri ve sınav tarihleri belirtilmiştir.

SINAVLAR, SINAV TAKVİMİNDE BELİRTİLEN TARİH VE SAATTE YAPILACAKTIR.

ÖDÜLLENDİRME

Her sınıf seviyesinde yapılacak dört sınavın aritmetik ortalaması ile dereceleri belirlenecek öğrencilere;

Birincilik derecesine: Akıllı Saat

BABAANNEM GERİ DÖNDÜ

DEDEMİN BAKKALI

YARIŞMA ŞARTLARI:

1.Ali Galip Çalık İlkokulu   1, 2 3 4.  öğrencileri yarışmaya katılabilir.

2. Yarışmada okunacak kitaplar, Ali Galip Çalık İlkokulu  Müdürlüğünce oluşturulan kitap seçme ve yarışma komisyonu tarafından seçilmiştir.

3,Öğrencilere her sınıf seviyesinde "Okumak Kanatlandırır" projesinde ve kitap okuma yarışı  şartnamesinde  belirtilen kitaplardan sınav yapılacaktır.

4. Okuma kitapları her sınıf için her kitaptan 3er tanesi Okul aile birliğinden karşılanacaktır. Öğrenciler kitapları dönüşümlü olarak okuyacaktır. Ancak kendine özel almak isteyen öğrenciler kitapları istedikleri yerden temin edebilirler.

5.Sınav okulumuzda her öğrenci kendi sınıfında  12 MAYIS 2022 PERŞEMBE GÜNÜ  4. DERS SAATİNDE  uygulanacaktır.

6. Sınavda 1. Sınıf öğrencileri 20 soru

2. sınıf öğrencileri 25 soru

3. sınıf öğrencileri 30 soru

4 .sınıf öğrencileri 30 soru dan  ve çoktan seçmeli olarak olacaktır. Yanlış cevap doğru cevabı etkilemeyecektir.

7. Kitaplar sınav takvimindeki sırayla okunacaktır. Her kitabın okunmasının ardından, komisyon tarafından oluşturulan sorulardan sınavlar yapılacaktır.

8. Öğrenciler yarışma sonunda bireysel olarak değerlendirilecektir.

9.Okunan üç  kitaptan alınan puanların aritmetik ortalaması ile her sınıf seviyesinde ilk üç dereceye girenler belirlenecektir.

10. Sınav sonuçları öğrenci bazlı karne biçiminde olacaktır.

11. Derecelendirme her sınıf kademesinden öğrencilerden  sınav sonucunda en çok doğru cevabı verenler arasından belirlenecektir. Eşitlik sağlanması halinde yaşı küçük olan öncelikli sayılacaktır. Burada da eşitlik olması halinde kura ile belirlenecektir.